Σάββατο 31 Μαΐου 2014

GEOX...!

Geox: Παπούτσια άνετα που ξεκουράζουν τα πόδια



Η Geox είναι μία μάρκα που αποτελείται από ευκολοφόρετα παπούτσια που χαρακτηρίζονται κυρίως για την άνεση που προσφέρουν!








Λίγη ιστορία


H εταιρία Geox, που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 90 και εξειδικευμένη στα παπούτσια πόλης, διακρίνεται για τη διάσημη σόλα της από καουτσούκ που αφήνει το πόδι να αναπνέει. Αυτή η επανάσταση στον κόσμο του παπουτσιού απορρέει από την εισαγωγή της χρήσης του καουτσούκ στις σόλες των παπουτσιών πενήντα χρόνια πριν. Απολύτως αδιάβροχες, αυτές οι σόλες είχαν ένα σοβαρό μειονέκτημα: δεν άφηναν το πόδι να αναπνέει.


Ο εμπνευστής της επανάστασης Geox: Ο Mάριο Μορέτι Πολεγκάτο, ο οποίος την ώρα που αθλούνταν είχε την ιδέα να τρυπήσει τα παπούτσια του για να φεύγει η θερμότητα και ο ιδρώτας. Επέστρεψε σπίτι του και κατέθεσε την πρώτη του ευρεσιτεχνία η οποία στη συνέχεια τελειοποιήθηκε με την προσθήκη μίας μεμβράνης κατασκευασμένης από μικροπορώδες υλικό: το υλικό αυτό απορροφά τον ιδρώτα υπό μορφή ατμού για να την αποβάλει έξω από το παπούτσι, παραμένοντας αδιάβροχο χάρη στους μικροσκοπικούς του πόρους, που είναι μικρότεροι από μια σταγόνα νερού αλλά μεγαλύτερη από ένα μόριο ατμού. Όπως δείχνει το θερμογραφικό τεστ, ένα πόδι σε παπούτσι με κλασική σόλα υπόκειται σε μεγαλύτερη θερμοκρασία απ’ ότι σε παπούτσι με σόλα Geox. Η επόμενη πρόκληση για τη Geox: να εισβάλλει στην αγορά του αθλητικού παπουτσιού...






Παπούτσια απαράμιλλης κομψότητας και θηλυκότητας. Παπούτσια για όλες της ώρες της ημέρας μας της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού. Πραγματικά κομμάτια εκλεκτά που κλέβουν την παράσταση και μας κάνουν το επίκεντρο της προσοχής. Χαρίζουν σε όλα μας τα ντυσίματα αυτό το κάτι, αυτή την ιδιαίτερη λεπτομέρεια που απαιτείται για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να λάμψουμε. Επειδή απαιτούμε άνεση από τα υποδήματα μας αλλά και στιλ ταυτόχρονα αξίζει να επενδύσουμε στα παπούτσια αυτά. Πραγματικά ιδιαίτερα παπούτσια που δεν μας θυμίζουν κανένα άλλο και διαμορφώνουν το δικό μας, προσωπικό και ιδιαίτερο στιλ. Κάθε ένα διαθέτει τη δική του ξεχωριστή λεπτομέρεια που το κάνει να λάμπει και εμάς το ίδιο.
























Η GEOX δημιουργεί, παράγει και διανέμει σε ολόκληρο τον κόσμο τα προϊόντα με  την πρωτοποριακή πατέντα. Οι συλλογές καλύπτουν κλασικές, καθημερινές, σπορ αλλά και μοντέρνες  εμφανίσεις για άνδρες, γυναίκες και παιδιά. 
Χάρη στην ειδική αδιάβροχη μεμβράνη που είναι τοποθετημένη στη διάτρητη σόλα επιτρέποντας στο παπούτσι να αναπνέει , η GEOX κατάφερε να δώσει λύση στα προβλήματα που προκαλούσαν έως τώρα οι συνηθισμένες  λαστιχένιες σόλες. Με αυτό τον τρόπο δημιούργησε επανάσταση στο κόσμο των υποδημάτων και κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιταλία και τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στο χώρο της υποδηματοποιίας.
Ακολουθώντας την επιτυχία της στο χώρο τον υποδημάτων, η GEOX επέκτεινε την πατέντα της «αναπνοής» και στα ενδύματα (με έμφαση στα μπουφάν και στα παλτό).

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου