Τρίτη 6 Μαΐου 2014

SHOES: Brogues Oxford Derby! Οι Διαφορές τους κ' πως να τα φορέσετε

SHOES: Brogues Oxford Derby! Οι Διαφορές τους κ' πως να τα φορέσετε

Τρία παπούτσια τρία ονόματα με ένα σχέδιο στο μυαλό μας. Αντρικό καλό παπούτσι.
Ουσιαστικά είναι το ίδιο παπούτσι με πολύ μικρές αλλαγές στο σχέδιο του που όταν συνδυαστεί σωστά δίνει από τα πιο “ψαγμένα” looks!
Τα συγκεκριμένα παπούτσια έκαναν την εμφάνιση του πιο έντονα τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2009 με ένθερμη υποστηρίκτρια τους την πολύ stylish 
Sienna Miller να δημιουργεί αμέσως νέα τάση κάνοντας όλες τις fashionistas να τα αναζητούν για τα δικά τους outfits.
Sienna Miller 
 Sienna Miller
Η διαφορά μεταξύ των τριών είναι ότι το πρώτο, τα Brogues, είναι πιο κλασσικό σχέδιο, που φοριέται με κοστούμι και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εύκολα καθώς έχει κάπως πιο χοντρή σόλα και τακούνι, η γλώσσα κάτω από τα κορδόνια δεν φαίνεται καθόλου (όπως και στα oxford) με χαρακτηριστικό το σχέδιο στην μύτη του που θυμίζει το αγγλικό γράμμα “W” και συνήθως συνοδεύεται από μικρές τρυπούλες
 Derby και Brogues

Τα oxford είναι λιγότερο επίσημο σχέδιο με επίσης κλειστά κορδόνια και συνηθως με "καπάκι" στην μύτη του.

Και τα Derby είναι τα πιο απλά,  με άνοιγμα κάτω από τα κορδόνια που συνοδεύει πιο casual ντύσιμο.

Brogues
Oxford
Derby
Και μπορεί να μετράει περίπου 3 χρόνια έντονης παρουσίας στον χώρο της γυναικείας μόδας αλλά υπάρχει στα συγκεκριμένα πόδια περίπου από την δεκαετία του ’30, με την Coco Chanel να τα τιμά -η αγάπη της για το ανδρόγυνο ντύσιμο είναι γνωστή- και λίγο αργότερα η θρυλική Twiggy στα 60s να δημιουργεί νέα τάση με την προτίμηση της σε αυτά.
Twiggy
Coco Chanel
Τέλος επειδή γνωρίζω ότι αρκετές σκέφτονται αν πρέπει να τα αποκτήσουν, όχι μόνο για το πώς θα συνδυαστεί αλλά και για το πόσο θα φορεθεί, αφού πολλές με ρωτάνε εάν φοριέται ακόμα κι εάν είναι επένδυση, να έχετε υπόψη σας ότι είναι όσο κλασσικό είναι και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες ή μπότες ιππασία.

Μην τα φοβάστε λοιπόν αφού εκτός από διαχρονικά είναι άνετα κομψά και πολύ πολύ stylish!
Πώς να το φορέσετε:

Μπορεί να συνοδεύσει από παντελόνι/σορτσάκι μέχρι φόρεμα/φούστα, σε πρωινή ή και βραδινή εμφάνιση κι αυτό γιατί οι περισσότερες επιλογές για εμάς τις γυναίκες δεν ειναι στις αυστηρές και χοντροκομμένες γραμμές ειναι τα κλασσικά αντρικά σχέδια. 

Στα παντελόνια οι επιλογές μπορεί να είναι κολλητό ή boyfriend jean ή και ένα καλό παντελόνι σε αντρικό σχέδιο, αλλά περισσότερο του πηγαίνουν οι πιο χαλαρές γραμμές -αλλά όχι baggy- με ιδανικά τα cigarette.
Στα φορέματα και στις φούστες επίσης επιλέξτε κάτι σε loose γραμμή αφού με τα στενά δε δένει τόσο ωραία.
Και εδώ λοιπόν ισχύει ο χρυσός κανόνας των συνδυασμών.
Όλα μπορούν να φορεθούν με όλα και να δείξουν όχι μόνο ενδιαφέρων, αλλά και κομψά αρκεί να συνδυαστούν σωστά.

Δείτε πως φορέθηκαν και φορέστε τα κι εσείς!
1. Με παντελόνι:

2. Με σορτς:

3. Με φούστα:

4. Με φόρεμα:

Extra Tips:

Γυρίστε προς τα πάνω το παντελόνι τόσο ώστε να φαίνονται οι αστράγαλοι σας για να δείξει το ντύσιμο και πιο ωραίο και πιο θηλυκό.

Μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες σε έντονο χρώμα σε όποιο μήκος κι αν είναι το παντελόνι, για πιο stylish αποτέλεσμα.

Στα φορέματα και στις φούστες προσθέστε εάν θέλετε κοντές ή και ψηλές κάλτσες στο ίδιο ή διαφορετικό χρώμα από αυτό των παπουτσιών για να δώσετε έξτρα πόντους στυλ στο look σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου