Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

SHOES: Εσπαντρίγιες! Η ιστορία τους & Πως να τις φορέσετε!

Οι εσπαντρίγιες είναι από τα ελάχιστα σχέδια που φοριούνται στις μέρες μας και μετράνε τόσο πίσω στον χρόνο, αφού "κουβαλάνε" πολλά χρόνια ιστορίας στις σόλες του. Βλέπετε το συγκεκριμένο σχέδιο, οπού κατάγεται από τα Πυρηναία, φοριέται
τουλάχιστον από τον 14ο αιώνα!
Πολύ εύκολα αναγνωρίσιμες έχουν αλλάξει ελάχιστα εως καθόλου μέσα στα χρόνια, με την σόλα τους να αποτελείται από σχοινί ή από καουτσούκ σε σχέδιο που επίσης θυμίζει σχοινί, και με το υφασμάτινο επάνω μέρος τους να αποτελείται από βαμβάκι ή καμβά. 
Εξάλλου και η γαλλική λέξη espadrille προέρχεται από την καταλανικη λέξη espardenya, όπου αναφέρεται στα παπούτσια που κατασκευάζονται από esparto, το είδος δηλαδή του σχοινιού που φτιάχνεται από φύλλα.
Ένα σχέδιο που αντικειμενικά δεν είναι ότι πιο κομψό κυκλοφορεί αλλά επίσης αντικειμενικά δίνει πολύ στυλ όταν συνδυάζεται σωστά. 
Κι αν παλαιοτέρα ο λόγος που το επέλεγαν ήταν η άνεση και η ευκολία του να φορεθεί -ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες- ο λόγος που έγινε μόδα στα μέσα του περασμένου αιώνα ήταν η εμφάνιση της Lauren Bacall με ένα ζευγάρι δετές εσπαντρίγιες στην ταινία Key Largo(1948).
Lauren Bacall
Τα τελευταία χρόνια λοιπόν έχουν επιστρέψει για τα καλά οφείλοντας πολλά για αυτό στην διάσημη Καλιφορνέζικη εταιρεία Toms που κατασκευάζει παπούτσια εμπνευσμένα από τις διάσημες εσπαντρίγιες, με το διάσημο φιλανθρωπικό της σλόγκαν “one for one”, αφού για κάθε ζευγάρι που πωλείται ένα ζευγάρι στέλνεται απο την εταιρεία σε κάποιο παιδί που τα έχει ανάγκη. 
Η Toms ιδρύθηκε το 2006 με πολλές celebrities να τα τιμούν είτε γιατί τους άρεσε το σχέδιο είτε γιατί τους άρεσε αυτό που πρεσβεύει η εταιρεία, ή φυσικά και για τα δυο, δημιουργώντας σιγά σιγά μια τάση οπού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των trends.
Πώς να τις φορέσετε:
Οι εσπαντρίγιες είναι ένα σχέδιο που δίνει casual αλλά και σοφιστικέ ύφος στο ντύσιμο μας μπλεγμένα με έναν εθνικ χαρακτήρα, δημιουργώντας ενδιαφέροντα outfits συνοδεύοντας μας από το πρωί μέχρι το βράδυ, με σορτς παντελόνι ακόμα και φόρεμα! 
Μπορείτε λοιπόν τα τις φορέσετε με τα πάντα αρκεί το ύφος του ντυσίματος να είναι πιο casual ή girlyκαι όχι επίσημο. 
Ακόμα πιο ιδανικές για τα girly looks είναι οι pastel αποχρώσεις ή όσες έχουν δαντέλα!

Δείτε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και εμπνευστείτε για τα δικά σας outfits ή για την επόμενη σας αγορά εάν δεν τις έχετε ήδη στη συλλογή σας

1. Με Φορεματάκια:

2. Με Παντελόνι:

3. Με σόρτς:
Από την στυλίστα: Ράνια  Σταμοκώστα 
Πηγή:chic and silk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου